Elindult a Sport XXI Alap Korcsolya Program

Elindult a Sport XXI Alap Korcsolya Program

 

Elindult a Sport XXI Alap Korcsolya Program

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) programjának vasárnapi eseményére, a Budapesti Olimpiai Központ Gyakorló Jégcsarnokába már a megnyitó idejére sokan érkeztek. A 4-9 éves, még le nem igazolt gyerekeket többek között játéksziget fogadta.

A Sport XXI Alap Korcsolya Program családias hangulatú eseményét hivatalosan ifj. Telegdi Attila, a MOKSZ Gyorsasági Ágazatának sportigazgatója nyitotta meg. Telegdi Attila rövid köszöntőjében többek között elmondta, hogy erre az alkalomra az előzetesen benevezett gyerekek közül a pillanatnyilag legtehetségesebbnek tartott, közel kétszáz nebulót hívták meg.

A szakember egyben azt is hangsúlyozta, hogy ez a válogatás nem jelenti azt, hogy akik például egy év múlva újra próbálkoznak, nem kerülhetnek be a kedvezményezettek körébe. A cél az, hogy a tagszervezetekben minél többen részesüljenek korcsolyaoktatásban.

A sportági igazgató arról is szólt, hogy a szövetség nyíltan megvallott célja az eseménysorozattal a későbbi versenyzői létszám bővítése is. „Most rendkívül kedvező helyzetben vagyunk, hiszen a férfiváltónk olimpiai bajnoki győzelme nyilvánvalóan felfokozott érdeklődést vált ki a gyermekekben és szüleikben egyaránt. Ezt a kitűnő alaphangulatot is szeretnénk céljaink megvalósításának szolgálatába állítani.”

A délutáni program csúcsát az olimpikonok jégre korcsolyázása jelentette, amit érthetően nagy ováció és tapsvihar fogadott.

(jochapress)

By |2018-03-04T16:48:48+00:00február 28th, 2018|Archívum, Hírek|0 Comments