Shaolin Sanyiék a Csanádi Iskolában

Shaolin Sanyiék a Csanádi Iskolában

Shaolin Sanyiék a Csanádi Iskolában

Olimpiai bajnoki érmeikkel együtt látogattak el a Liu-testvérek a zuglói Csanádi Árpád Iskolába, ahol két edzés között tartottak hatalmas sikerű élménybeszámolót.

A tornaterembe legalább háromszázan zsúfolódtak be a Riersch Tamás által levezetett találkozóra. Az elhangzottak felhasználásával készült az alábbi összefoglaló.

– A 2018-as olimpián nagyon hideg volt és mégis nagyon lehetett élvezni ezt az egészet – mondta Sanyi. – Olyan nagy élmények értek, amelyeket nem lehet egyszerűen szavakba önteni.

Bánhidi Ákos, az olimpiai csapat mindenese természetesen dicsérte az iskola volt, illetve jelenlegi tanulóját, Sanyit és Ádót.

– Nagy öröm számomra, hogy ez a két fiatalember Burján Csabával és Knoch Viktorral négyesben ezt a sikert elérte. Az ő eredményességük minden jelenlévő diák számára követendő és bíztató lehet arra, hogy ha valaki nagy célt tűz ki maga elé és azért következetesen dolgozik is, akkor elérheti azt. Nem feltétlenül mindenki az olimpián, de az élet számos, más területén igen.

– Minek köszönhető ez a néhány év alatt bekövetkezett, hatalmas minőségi ugrás: óriási tehetségek kerültek felszínre vagy mindez elsősorban tudatos építkezés eredménye?

– Mind a kettőnek – felelte Bánhidi Ákos. – Magyarországon harminc évre tekint vissza a rövidpályás korcsolyázás története,  jómagam pedig ennyi ideje benne élek. Már korábban is voltak biztató részsikereink, ám a minőségi robbanást ez a két fiatalember hozta meg a szakágunknak.

– Mennyire elégedett az olimpiai szerepléssel – kérdezték Sanyit.

– Az egyéni számokban biztosan többre is juthattam volna. Szerencsére négyszer próbálkozhattam és végül a váltó csak összejött. Mi sokkal szerencsésebbek vagyunk, mint például egy műkorcsolyázó, aki egyszer futhat és utána akár be is fejezhette.

Természetesen szóbajött az egyes versenyszámok rajtját megelőző, szertartásos precizitással elvégzett szemöldök simogatás is. Sanyi ezt úgy mutatta be, hogy a jelenlévőket is rávette egy kis szemöldök igazításra.

Arról is szó esett, hogy az olimpiákon még újonc Ádónak nem tudott igazán tanácsot adni, mivel az ő négy év előtti, Szocsiban volt ötkarikás bemutatkozása idején annyira izgult, hogy jóformán semmire sem emlékszik az ott történtekből. Így maradnak a saját tapasztalatok.

A találkozó talán még órákig is eltartott volna, ám a fiúknak menniük kellett edzésre, hiszen március 9-én ismét utaznak, mégpedig a világbajnokságra. Így a műsorvezető néhány kérdést követően hármat fújt a sípjába és következhettek az ajándékozások. A váltó tagjai megkapták az iskolások korosztályonkénti figyelmességeit, majd az „Ötkarikás beszélgetések aranyérmeseinkkel” című könyv példányait, miként a „Zugló a sportváros” című lexikont is, amelyben természetesen ők is helyet kaptak.

(jochapress)

By |2018-02-28T21:54:00+00:00február 28th, 2018|Archívum, Hírek|0 Comments