Közgyűlést tartottak és ünnepeltek az Olimpiai Bajnokok Klubjában

Kellemes Duna-parti étteremben rendezték meg az Olimpiai Bajnokok Klubja rendes évi közgyűlését, amelynek napirendjén nem kevesebb, mint 11 pont szerepelt.

Dr. Nébald György elnök a tagoknak előzetesen megküldött beszámolót szóban rövidített formában megismételte, majd szavazással véglegesíttette. Ezt követően felkérte Schmitt Pál örökös tiszteletbeli MOB elnököt – a NOB magyar tagját -, hogy néhány gondolatot vessen fel az idő előtt eldőlt magyar olimpiai pályázattal kapcsolatosan.

Schmitt Pál hangsúlyozta: más világ van, mint korábban és ehhez alkalmazkodnunk kell. Többet kellett volna tenni az olimpiai helyszínek megismertetéséért, olykor ő maga is elkövetett kisebb hibákat a kommunikációban. Megerősítette, hogy a tervezett létesítményeket a történtek ellenére is meg fogják építeni. Példaként a Csepel-sziget északi részére tervezett atlétikai- és evezős pályát említette, de azt is hozzátette: az olimpiai falu is elkészül. Ott részben szociális bérlakások, részben pedig egyetemi kollégiumok kapnak majd helyet. Mindent összevetve így is pozitív hozadékokkal gyarapodott az ország, s amennyiben nem Párizs, hanem Los Angeles kapná az ötkarikás játékok 2024-es rendezésének jogát, úgy erősen megfontolandó, hogy Magyarország 2028-ra ismét pályázzon.

Fontos eseménye volt a közgyűlésnek a kerek születésnapos olimpiai bajnokok köszöntése. Horváth Zoltán kardvívó 80., dr. Bodnár András vízilabdázó pedig 75. születésnapjához érkezett; őket ünnepelte a megjelent bajnokok és a meghívott vendégek sokasága.

(jochapress / Jocha Károly)