Törvényszerű, hogy elhagyják Szőllősék az országot?

Törvényszerű, hogy elhagyják Szőllősék az országot?

 

 

Törvényszerű, hogy elhagyják Szőllősék az országot?

Döbbenten olvasom az egyik napilapban, hogy az alpesi sí szakágban már több mint tehetséges, három Szőllős-testvér megunta a szövetséggel való eléggé egyoldalú és felettébb értelmetlen hadakozást és édesapjuk állampolgársága okán izraeli színekben folytatják pályafutásukat.

Más sportágakban már megszokhattuk, hogy magyar tehetségek – akik itthon nem kapnak elég lehetőséget, illetve támogatást – más országok színeiben gyakran többre viszik. A téli sportokból talán a legkézenfekvőbb a gyorskorcsolyázó Hunyady Emese esetét felemlíteni, aki egyáltalán nem biztos, hogy szerelmi házasságot kötött annak idején egy Németh Róbert nevű osztrák fiatalemberrel. Az esküvőt követően Ausztriába költözött, évekkel később pedig olimpiai bajnoki címet szerzett.

Felesleges a további példák felhozása, hiszen a szövetség fegyelmi bizottságának döntése minden egyéb eset felemlítését értelmetlenné tette. Elgondolkodtató, hogy a szövetség nem engedett betekintést a könyvelésébe. Az viszont a papírok konkrét ismerete nélkül is köztudott, hogy Miklós Edit egészen különleges védelmet és pénzbeli támogatást élvez. Ebben bizonyára szerepe van annak a nyilatkozatsorozatnak is, amelyben a csíkszeredai illetőségű hölgy erősen optimista prognózissal olimpiai bajnoki címet vizionált önmaga számára.

Senki nem ellenkezik, ha ez Editnek összejön. Ám ettől függetlenül három, minimum ígéretes versenyzőt nem lett volna szabad ilyen könnyen, meglehetősen mondva csinált indokok alapján elveszíteni. Teljesen mindegy, melyik országot erősítik eredményeikkel a jövőben. A lényeg az, hogy nem Magyarországot képviselik, nem nekünk szerzik a nemzetközi versenyeken az előkelő helyezéseket.
Gazdagok vagyunk és ezt ismételten bizonyítani akarjuk a nagyvilágnak…

(jochapress.hu / Jocha Károly)

By |2018-01-05T20:53:30+00:00december 20th, 2017|Archívum, Hírek|0 Comments