Edzői Életmű Díjasok 2017

ANTAL Andor
Erdei Péter
Herendi Iván
Holló Miklós
Tomhauser István
Tóth Sándor

Edzői Életmű Díjasok 2016

Bátor Vilmos kosárlabda

BÁTOR VILMOS szakedző

Bátor Vilmos 1960-ban kezdte edzői pályafutását. Alapító tagja volt a Központi Sportiskola kosárlabda szakosztályának. A KSI-ben olyan kiváló, válogatott játékosok nevelője volt, mint Kiss Lenke, Németh Ágnes és Beloberk Éva olimpiai 4. és Európa-bajnoki 3. helyezett válogatottak és Gulyás Ildikó, olimpiai 4. helyezett kosárlabdázó. Részt vett az első sportiskolai kosárlabda tanterv kidolgozásában. Ma is aktív edzői munkát végez a Kiss Lenke Kosárlabda Suliban.

 

 

Katona Géza birkózás

KATONA GÉZA szakedző

Katona Géza edzői pályafutását 1976-ban kezdte. Elsősorban az utánpótlás-nevelés területén ért el kiváló eredményeket. Versenyzői birkózó serdülő, ifjúsági és junior Világ- és Európa-bajnokságokon számos helyezést értek el. Edzői tevékenységét végig a Tatabányai Sport Clubban végezte s közben részfoglalkoztatásban és társadalmi munkában a Magyar Birkózó Szövetség utánpótlás edzőjeként is dolgozott.

 

 

Kiss László
Kiss László evezés

KISS LÁSZLÓ edző

Kiss László 1985-től dolgozik edzőként. Versenyzői közül Varga Tamás és Hirling Zsolt az evezős sportág első magyar könnyűsúlyú világbajnokai, olimpiai 5. helyezettek. Kokas Gergely világbajnoki 3. és 6., Pető Mercédesz és Pető Tímea világbajnoki 4. helyezettek voltak. Versenyzői több, mint 50 felnőtt magyar bajnoki címet szereztek. Négyszer választották az év evezős edzőjévé.

 

 

Tim Gábor
dr. Tim Gábor vizilabda

DR TIM GÁBOR edző

Dr. Tim Gábor 1978-ban kezdte edzői pályáját. Több sportegyesületbe is dolgozott utánpótlás-nevelő edzőként. 1985-1992 között, majd 2006-2011 között a Magyar Vízilabda Szövetség tehetséggondozó programjában dolgozott. Egyesületi és szövetségi edzőként foglalkozott többek közt Kiss Gergely, Varga Dániel, Varga Dénes olimpiai bajnokokkal, Antal Dóra, Kisteleki Hanna, Keszthelyi Rita Európa-bajnokokkal

Az MVLSZ honlapjának szakmai tanácsadás rovatát vezette.

 

Edzői életmű díjasok 2015

Antalovits Ferenc
Antalovits Ferenc súlyemelés

ANTALOVITS FERENC (súlyemelés)

 

Versenyzőként is kiváló eredményeket ért el, négyszer volt EB bronzérmes. Edzői Pályáját 1986-ban kezdte Szombathelyen, a Haladás Vasutas Sportegyesületben és a mai napig is ott dolgozik. Közben 2001-ben egy évig a szövetségi kapitányi feladatot is ellátta. Folytatva a kiemelkedő szombathelyi súlyemelő hagyományokat, iskolát teremtett. Versenyzői – Márkus Erika, Krutzler Eszter, Dankó Ilona – olimpiai és világbajnoki érmeket szerezte. Emellett eredményes utánpótlás –nevelő munkát is végzett. Vas megyében segítette a sportág edzőképzését.

Cigány Károly vizilabda
Cigány Károly vizilabda

CZIGÁNY KÁROLY (vízilabda)

 

Edzősködni 1970-ben kezdett a BVSC-ben, majd 1981-től nyugdíjazásáig a Ceglédi Vasutas Egyesületben dolgozott. A legenda szerint ő nyitotta és zárta az uszodát. Ma is, nyugdíjasként, gyerek csoportoknak oktatja a vízilabdázást. 1974 és 2013 között a Magyar Vízilabda Szövetség megbízásából a különböző korosztályos válogatott kereteknél dolgozott és tehetséggondozó táborokat vezetett. Saját nevelésű játékosai felnőtt és korosztályos kontinentális és világbajnokságokon számtalan érmes helyezést értek el. Munkásságáért több kitüntetést kapott. 2000-ben sportága az Év Edzőjének választotta.

 

Giczy Csaba
Giczy Csaba

GICZY CSABA (kajak-kenu) 1978-tól dolgozik edzőként a Tungsram SC-ben és annak utód egyesületében, az Újpesti Sport és Természetjáró Egyesületben. Dombi Rudolf, akivel három éven keresztül dolgozott, Londonban olimpiai bajnok lett. saját nevelésű versenyzői felnőtt és korosztályos EB-ken és VB-ken több érmet szereztek. Klubjában mint vezetőedző igazi közösséget teremtett. Az eredményhez vezető szakmai munka mellett mindig rendkívüli figyelmet fordított a sportolók emberi nevelésére, a versenyzőtársak tiszteletére, a sporttevékenység természetes és mesterséges környezetének ápolására. 2011-ben megkapta az Újpest Gyermekeiért Díjat, 2014-ben pedig a Magyar Kajak-kenu Szövetség Arany Érdemrendjét.