Vad Lajos robbantani készül az OSC-Újbudával

A labdarúgó vb és a wimbledoni teniszbajnokság egyaránt a végéhez közeledik. Kezdődik viszont a vízilabda Európa-bajnokság, még pedig a férfiaknak és a nőknek is. A férfiak vonalán az egyik legnagyobb átigazolási szenzáció Vad Lajosnak az OSC-Ujbuda csapatához történt leigazolása volt.

– Tíz évet töltött el a Budapesti Honvédnál, ahol minden évben új csapatot kellett építenie.

– Amikor 2008-ban a Tüzér utcába szerződtem, nem kevesebb, mint hat olimpiai bajnok távozott klubtól. Így is szereztünk egy 3. helyet, 2010-ben pedig megnyertük a Magyar Kupát. 2011-ben azután végleg elfogyott a pénz, sokáig még az indulásunk is bizonytalan volt. Végül nem kellett visszalépnünk, amit kizárólag Novák Feri bácsinak köszönhettünk, aki a legjobb vezető volt, akivel valaha is együtt dolgozhattam.

– Azóta is ott voltak az Ob I. mezőnyében, de a lehetőségei a szint tartásában merültek ki.

– Ez a végvári küzdelem eleinte érdekes volt, ám az évek múlásával egyre fárasztóbb lett. Miközben későbbi válogatottak nevelkedtek nálunk, majd az első, adandó alkalommal el is mentek, évente 5-6 új emberrel
kellett megpróbálnunk kiharcolni a felső házban maradást. Ám többre még véletlenül sem gondolhattunk, hiszen hiányzott egyfajta anyagi stabilitás, ami tulajdonképpen soha nem volt meg egyértelműen.

– Tíz év után végleg elfáradt és jelezte, hogy ezt nem tudja tovább vállalni. A felajánlott szakosztály igazgatóságból azután nem lett semmi.

– Azért, mert két hét sem telt el, és máris bejelentkezett az OSC. Márpedig ez egy olyan lehetőség, amit senki nem hárított volna el a helyemben.

– Az újbudaiak átigazolásainak ismeretében valóban nem tűnik túlzásnak, hogy minden vonalon a döntőt célozzák meg.

– A nálam nevelkedett kapus, Lévai Márton, a mezőnyben Hárai Balázs, Salamon Ferenc, Tóth Márton és Kovács Gergő egyaránt sokat jelent majd számunkra az októberben kezdődő hazai pontvadászatban, a Magyar Kupában éppen úgy, mint az Euro Ligában. Minden fronton a döntőbejutás a célunk. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a bajnok Ferencváros mellett a Szolnok, az Eger, de még a Miskolc is erős csapatot tud majd a vízbe küldeni.

– Addig még sok víz lefolyik a Dunán. Például az Európa-bajnokságon is szurkolhatunk legjobbjainknak.

– Bár válogatott szinten nincs akkora rálátásom a dolgokra, mint szeretném, de a szerb és a görög válogatott biztosan nagyon jó. Mellettük a horvát, az olasz és a montenegrói együttes is kemény ellenfele lehet a magyar válogatottnak. Amennyiben csapatunk bejut a legjobb négy közé, az már komoly fegyvertény lesz.

(jochapress.hu / Jocha Károly)