Göröcs Jánost ünnepelték a barátai

Vannak labdarúgók, akiknek a kerek évfordulójáról is felesleges megemlékezni. Másoknál viszont minden évben annak kell örülnünk, hogy még közöttünk vannak. Ez utóbbi kevesek közé feltétlenül be kell sorolni Göröcs Jánost, az egykor oly népszerű Titit, aki ma délben szűk baráti köre tagjaival elő-születésnapot tartott a „Kis Bamba” borozójában.

Göröcs János ugyanis kedden, május 8-án ünnepli 79. születésnapját. Az Újpesti Dózsához 1958-ban érkezett kiválóság zseniális megoldásaira mindazok emlékeznek, akik szeretik és értékelik a jó labdarúgást. Márpedig Göröcsöt látni valóban élményszámba ment. Ezért is fogadtam el örömmel egyik legjobb barátja, Zsengellér Zsolt meghívását a köszöntésre, az elő-születésnap helyszínére, az angyalföldi Tisza utcai „Kis Bamba” borozóba.

Titi köszönettel vette a helyszíni gratulációt, s a tucatnyi barát jelenléte ellenére is adott egy-két villámválaszt a két, legaktuálisabb kérdésre – ha már találkoztunk.

 – Látta a hazai bajnokság rangadóját, a Videoton – Ferencváros mérkőzést?

– Igen, végig szenvedtem a 90 percet. Gyenge színvonalú találkozót láthattam, amely tele volt feszültséggel, szabálytalanságokkal és reklamálásokkal. Ennek a meccsnek nem sok köze volt az igazi focihoz…A játékvezetőt pedig nem is tudom, hogyan minősítsem!

– Talán inkább a Barcelona – Real Madrid összecsapást kellett volna szóba hoznom?

– Legnagyobb sajnálatomra ezt az ütközetet nem volt szerencsém végignézni. Arra viszont így is büszke vagyok, hogy kedvenceim, a madridiak emberhátrányból is egyenlíteni tudtak.

– Ezek szerint a BL-döntőn is Real sikerre számít?

– Ezt nem ilyen egyszerű megválaszolni. Többször is láthattam az ellenfél, a Liverpool gárdáját, amely nagyon jó csapat, egy valóban kitűnő edzővel az élén. Tehát még véletlenül sem szabad őket alábecsülni! Más kérdés, hogy én, mint ősrégi Real-szimpatizáns, a spanyoloknak fogok drukkolni. Azután a pályán majd eldől, kik is a legjobbak Európában?

Göröcs Titi búcsúzóul megnyugtatott, hogy egészségileg jól van. Valószínűleg csütörtökön utazik nyári szabadságára, Alsóőrsre, hogy minél több időt tölthessen lányával és unokájával.

(jochapress / Jocha Károly)